Image
Top
Navigation
4 mei 2020

Door Brandweer Gekozen!

DBG ontwerpt nieuwe brandweerkazerne voor Lauwe en Marke op bedrijventerrein Bramier.

Ondanks deze vreemde tijden ligt de bouwwereld niet stil. Na een spannende wedstrijd werd het ontwerp van Bureau DBG uitgekozen als nieuwe brandweerkazerne van Lauwe en Marke. Hier zijn we uiteraard trots op.

Het gebouw bevindt zich aan de rand van een natuurgebied, waarop het gebouw naadloos aansluit. Met enkele slim geplaatste patio’s met ruimte voor groen en bomen ontstaat er een speelse vorm die vanbinnen zorgt voor een natuurlijke indeling van het grondplan. Dankzij verschillende terrassen en de beglaasde patio’s krijgt het gebouw veel licht binnen en is er doorheen het gebouw altijd wel een plek te vinden om te genieten van de natuur.

Het grondplan vereist efficiëntie en logica aangezien de hulpverleners zo snel mogelijk van ingang naar brandweerwagen moeten raken. De ruimtes zijn zo geplaatst doorheen het gebouw dat de verplaatsing van kleedkamer naar uitgang bijna in één lijn kan gebeuren. Ook is er ruimte voor opleiding en ontspanning, zodat de brandweerlieden kunnen groeien, trainen en zich verder ontwikkelen.

De start van de bouw van deze kazerne is voorzien in 2021. Bureau DBG kijkt er alvast naar uit.