Image
Top
Navigation
9 oktober 2019

Waak Droomt, Beraadt en Gaat ervoor!

Na een spannende wedstrijd koos Waak Bureau DBG als architect voor hun volgende bouwavontuur.

Render van het ontwerp – Project Waak

Met veel trots kondigen we aan dat we dit boeiende project van Waak hebben binnengehaald na een spannende wedstrijd. Bureau DBG mag dankzij een combinatie van hyperfunctionaliteit, flow en architecturale visie een nieuwbouw realiseren die de schakel zal vormen tussen de publieke en private zone van het bedrijf op hun huidige site.

Dit gebouw, opgetrokken uit een gepigmenteerd rood beton, bestaat uit een prefab betonstructuur die ritme en structuur geeft aan de gevel. Dankzij metalen afscheidingswanden die door het bedrijf zelf geproduceerd kunnen worden, stijgt de eigen identiteit van het gebouw. De weinige nood aan kolommen en de grote glasvlaktes versterken het open en ruim gevoel.

Binnenin kan je je door het gebouw bewegen via twee flows die elkaar kruisen. Één flow vertrekt vanuit de ontvangstruimte waar plaats is voor 400 werknemers. Deze kunnen zich op de eerste verdieping omkleden in de voorziene kleedkamers. De tweede flow vertrekt vanuit begeleidersruimte en is gelinkt aan de burelen en vergaderzalen op de eerste verdieping. Het onthaal vormt het schakelpunt. Hier melden de bezoekers en de leveranciers zich aan.

Dit gebouw is een centraal schakelpunt. Het is een ontvangst voor zwaar en licht verkeer en een ontmoetingsplaats voor werknemers. Het is een project waarin we onze visie kunnen vertalen.