Image
Top
Navigation

PepsiCo – Parkeergebouw

 

 

 

 

  • Bouwheer: PepsiCo
  • Ligging: Veurne
  • Realisatie: 2020-2022

Enkele maanden geleden nam PepsiCo Veurne hun nieuwe parkeergebouw in gebruik.

Dit gebouw vormt de eerste fase binnen een grootschalig project om de bedrijfssite te upgraden tot een coherent en aantrekkelijk uitziend geheel. Het project omvat de bouw van een kantoorgebouw, een parkeergebouw en de bijhorende reorganisatie en ontwikkeling van een kwalitatieve omgeving op de site van PepsiCo, te Veurne. Deze aanpassingen vallen onder de noemer van het project MIMA.

Binnen het project voorziet PepsiCo in de (her)aanleg van 279 parkeerplaatsen voor personenwagens, waarvan 200 in het parkeergebouw en 79 gelijkvloers op reguliere parkeerplaatsen. Eveneens wordt er voorzien in een overdekte fietsenstalling die plaats zal bieden aan 105 fietsen.

Door de reorganisatie van het parkeergebeuren wordt er ruimte vrij gemaakt voor een kwalitatieve buitenruimte rond het nieuwe kantoorgebouw met groenzones en een overdekte fietsenstalling. In het kader van de reorganisatie van de parking, werd een parkeergebouw voor personenwagens gebouwd om het verlies aan parkeerplaatsen door de realisatie van het kantoorgebouw en het eerdere tekort aan parkeerplaatsen te compenseren. Dit gebouw omvat 5 lagen waarvan de bovenste in openlucht is. De andere lagen werden ook zoveel mogelijk als open beschouwd.

In het parkeergebouw vertrekt boven het gelijkvloers een betonnen richel die zich rond het volledige project MIMA plooit. Deze richel wordt plaatselijk breder en vormt op die manier een luifel voor de fietsenstalling en een overdekte galerij voor voetgangers tot aan de ingang van het nieuwe kantoorgebouw en de productie.