Image
Top
Navigation

TVH – Visitor Center

Nieuwe hoofdkantoren Thermote & Vanhalst

 

 

 

 

  • Bouwheer: Thermote & Vanhalst
  • Ligging: Waregem
  • Realisatie: 2019-2020

Het nieuwe kantoortgebouw en visitors center wordt aan de huidige hoofdtoegang van TVH ingeplant. De nieuwbouw wordt in het verlengde van de bestaande kantoren geplaatst. Op de verdieping +1 wordt er een paserelle gemaakt tussen de bestaande kantoren en de nieuwbouw. Op deze manier ontstaat er een logische interne verbinding, die gaat van aan de kant van de E17 tot aan de Brabantstraat.

Het gebouw is opgebouwd uit 3 grote volumes: Een eerste volume is het open en transparant gelijkvloers. De gevels zijn beglaasd en zorgen zo voor een maximale lichtinval en zichtbaarheid naar buiten toe. Omgekeerd zijn zo ook de producten die uitgestald worden in de showroom maximaal zichtbaar vanuit de overdekte galerij. Een tweede volume bestaat uit 3 bouwlagen, kantoren en restaurant, en wordt losgetrokken van de bestaande industriële gebouwen. Op deze manier ontstaat er lichtinval aan beide zijden van dit langwerpig volume. Het derde volume beslaat de free flow zone die naar binnen gericht wordt en een meer gesloten gevel vormt naar de straat toe.

De 3 bouwlagen kantoren worden tegenover elkaar verschoven zodat een meer dynamische compositie ontstaat die de horizontaliteit van het gebouw benadrukt. Op deze manier wordt ook een passerelle gecreëerd die het bestaande en het nieuwe gebouw verbindt in de architectuur van het nieuwe gebouw. De derde verdieping wordt teruggetrokken zodat de lichtinval voor de huidige conciërgewoning niet verhinderd wordt en de gevelhoogte aan de straatzijde meer bescheiden blijft.