Image
Top
Navigation

GALLOO MENEN

nieuwe kantoren voor Galloo Menen

 

 

 

 

  • Bouwheer: Galloo
  • Ligging: Menen
  • Realisatie: 2013

Waar een gebouw normaliter volstaat met weerstand en bescherming te bieden tegen de “natuur-elementen” diende de hoofdzetel van Group Galloo er bovenop ook gewapend te zijn tegen de “eigen elementen”: occasionele ontploffingen in de nabij gelegen shredder, grote bestandheid tegen trillingen, veroorzaakt door zwaar intern verkeer, voldoende bescherming tegen lawaai en stof afkomstig van de scrap-yard.

Eigen aan de zeer op actie-gerichte ondernemingsstijl van de groep Galloo werd er voor gekozen het hoofdkantoor in te planten in de onmiddellijke nabijheid van de schroot-werf alwaar tientallen kranen, bulldozers, vrachtwagens… shredders, scharen, het binnenkomend staal, de autowrakken…enz… verwerken en recycleren tot hoogwaardige grondstof.

Het gebouw diende een grote robuustheid te combineren met een grote transparantie. De Zuid en West gericht glaspartijen-loggia, die de 2 gevels over de 2 verdiepingen omgrijpt is uitgevoerd als een galerij met glas aan 2 zijden.
Daardoor kan een zeer efficiënte bescherming tegen lawaai én oververhitting worden gecreëerd; tegelijkertijd heeft het ganse team een zeer goed en boeiend uitzicht op de activiteiten op de 12 ha grote werf. Hetgeen de betrokkenheid van elke medewerker op de core-business versterkt.