Image
Top
Navigation

 

 

 

  • Bouwheer: Stadsbader
  • Ligging: Harelbeke
  • Realisatie: 2017

Het huidige project is de vederzetting van het masterplan Stadsbader 1999, waarbij er werd gekozen voor de diensten van het bedrijf, in hoofdorde de kantoren, te concentreren aan de noordwestelijke punt van de site. Dit punt is het del van het bedrijf dat noch stof, noch lawaai produceert en ook visueel best aansluit bij de residentiële omgeving in de Luipaardstraat.

De gevels worden opgetrokken uit beton sandwichpanelen die afwisselen tussen bruine silex (verwijzend naar de bestaande kantoren) en gladde grijze panelen. deze panelen worden tussen horizontale betonnen richels geplaatst.

Rondom het nieuwe kantoorgebouw wordt een groene tuin aangelegd die voorzien is van bomen die zowel het stof opslorpen als het zicht naar de werfsite afschermen.